دلیل خروپف نوزادم چیه ؟

به گزارش پرسینا بلاگ، در برخی مواقع ممکن است نوزادان در خواب خروپف کنند. دلایل اصلی خروپف نوزادان چیست و چه ترفندهایی برای کنترل و درمان خروپف نوزاد وجود دارد؟ آیا خروپف نوزادان طبیعی است؟

دلیل خروپف نوزادم چیه ؟

هر آنچه لازم است از علل و درمان خر و پف نوزاد بدانید

به گزارش خبرنگاران به نقل از شیعه نیوز ،خروپف مسئله ای رایج است که بسیاری از افراد آن را تجربه می کنند. خرو پف همان صدای تنفس می باشد که معمولاً کمی خش دار است. شاید تصور کنید که نوزاد خروپف نمی کنند اما احتمال آن در برخی از آن ها وجود دارد ولی دلیل خروپف بچه ها چیست؟ در این قسمت دلایل احتمالی خروپف منظم کودک و خس خس سینه را توضیح می دهیم و راه های برخورد با آن را به شما معرفی خواهیم کرد تا در برخورد با این مسئله هوشمندانه تر عمل کنید.

آیا خروپف در نوزادان طبیعی است؟

خر و پف در بیشتر نوزادان طبیعی است. معمولاً برخی از این نوزادان شب ها خر و پف می کنند. خروپف در آن ها زمانی اتفاق می افتد که جریان هوا در گلو مسدود می گردد یا دچار فشردگی می گردد. در نتیجه هوای دم و وارد شده به راه گلو باعث می گردد که بافت گلو دچار لرزش گردد و ماهیچه های نوزاد مثل ماهیچه گردن در طول خواب فشرده شده و به دیواره جهت جریان هوا فشار وارد می کند و باعث خر و پف خواهد شد. البته قضیه به همین سادگی ها هم نیست. معمولاً پزشکان توصیه می کنند که خانواده ها به الگوی خروپف نوزادان توجه کنند زیرا می تواند عاملی برای تشخیص هر گونه مشکل پیش زمینه ای در آن ها باشد.

علل ؛ چه چیزی باعث خروپف در نوزادان می گردد؟

زمانی که نوزادان کم کم رشد می کنند، میزان خر و پف آن ها کاهش پیدا می کند اما به طور کلی ممکن است دلایل زیر باعث خر و پفشان شده باشد:

1. سوراخ مسدود شده بینی

سوراخ مسدود شده بینی در نوزادانی رایج است که هنوز نمی توانند از بینی تنفس کنند و در نتیجه ممکن است نا تعادلی هایی در آناتومی آن ها وجود داشته باشد. معمولاً این اتفاق نادر است اما در برخی از آن ها ممکن است جدی هم بگردد. در واقع یک نوع مشکل تنفسی می باشد و علت آن ساختار غضروفی بینی است و باعث می گردد که نوزاد هنگام خواب خروپف کند.

علائم : معمولا نوزاد در چنین شرایطی مسائل تنفسی و آبریزش بینی پیدا می کند. جهت فشرده شده راه بینی باعث می گردد که نوزاد از دهان نفس بکشد.

درمان: جراحی می تواند از طریق خارج کردن ساختار استخوانی که باعث مسدودیت راه بینی شده، این شرایط را بهبود ببخشد. اگر نتوانند استخوان را خارج کنند، یک سوراخ ایجاد می کنند تا تنفس راحت تر انجام گردد. اگر راه بینی با مخاط مسدود شده باشد، احتمالاً درمانگر با استفاده از پمپ های مخصوص بینی آن ها را خارج می کند.

2. سرماخوردگی و خارج شدن آب از دهان

سرماخوردگی ممکن است باعث تجمع مخاط در راه بینی گردد و خروپف را ایجاد کند. سرما خوردگی همچنین عاملی برای گرفتگی بینی است که جریان هوا را محدود کرده و باعث می گردد که نوزاد هنگام خواب خر و پف کند.

از طرفی دندان در آوردن نوزاد هم باعث تولید بزاق زیاد می گردد و ممکن است مسائلی مثل خارج شدن آب از دهان به طرز وسیعی در آن ها دیده گردد و عاملی برای افزایش سطح خروپف باشد.

علائم:اگر نوزاد سرما خورده باشد، احتمالاً علائم سرماخوردگی مثل آبریزش بینی و گاهی اوقات تب خفیف را از خود نشان می دهد و اگر در حال دندان دراوردن باشد، احتمالاً آب زیادی از دهانش خارج می گردد.

درمان: یک پمپ ساده بینی و یا محلول آب نمک توسط پزشک متخصص به راحتی مسدودیت راه بینی را باز می کند.

3. آلرژی و آسم

آلرژی همچنین می تواند عاملی برای تحریک خر و پف باشد اما تنها نشانه آسم، خر و پف نیست. آسم ارتباط مستقیمی با آلرژی تنفسی دارد که هر دو می توانند خروپف را ایجاد کنند.

علائم:احتمالاً نوزاد و کودک علائم دیگری از آسم مثل کوتاهی تنفس یا خستگی سریع هنگام بازی کردن را از خودش نشان دهد.

درمان: آسم را نمی توان درمان کرد اما می توان با در پیش دریافت راهکارهای ساده و مصرف داروهای تجویزی، آن را کنترل نمود.

4. بزرگ شدن غدد لنفاوی یا لوزه

عفونت غدد لنفاوی و لوزه می تواند عاملی برای افزایش فشار جریان هوا باشد و باعث آپنه خواب گردد. هم لوزه و هم غدد لنفاوی بخشی از دستگاه لنفاوی هستند که نقش اصلی محافظت از سیستم تنفسی را در برابر عفونت ها ایفا می کنند اما ممکن است خودشان مستعد ابتلا به عفونت شوند. غدد لنفاوی یا لوزه عفونی از لحاظ سایز رشد می کنند و ممکن است در جهت تنفسی نوزاد و کودک مشکل ایجاد کنند و باعث خروپف شوند.

علائم:بزرگ شدن لوزه ها را به راحتی می توانید در قسمت جلوی گلو ببینید یا از داخل دهان کودک مشاهده کنید اما غدد لنفاوی از داخل دهان قابل مشاهده نیستند و فقط می توان از روی علائمی مثل تنفس از دهان، فک باز و مسائل تنفس از راه بینی تشخیصشان داد. معمولاً از آزمایش هم برای تشخیص آن استفاده می کنند.

درمان: عفونت لوزه و غدد لنفاوی را می توان با داروی آنتی بیوتیک درمان کرد. در مورد عفونت های شدید بافت آسیب دیده را باید با جراحی خارج کرد.

5. آپنه انسدادی یا وقفه تنفسی در خواب

این مورد هم یکی دیگر از علل خروپف در نوزاد آن است و زمانی اتفاق می افتد که بخشی از جهت تنفسی یا کل جهت تنفسی مسدود می گردد و در نتیجه کمی ارتعاش و لرزش در بافت گردن ایجاد می گردد و خروپف شنیده می گردد. آپنه خواب اغلب به دلیل تجمع مخاط در جهت جریان هوای تنفسی نوزاد ایجاد می گردد یا مسائل دیگری مثل بزرگ شدن لوزه یا غدد لنفاوی باعث آن می گردد.

علائم : خروپف روزانه یکی از علائم آپنه خواب است و ممکن است کودک حداقل در طول خواب یک بار بیدار گردد تا دوباره نفس بگیرد که انجام این کار با خروپف همراه است. در طول روز هم نوزاد بیش از حد می خوابد؛ حتی زمان هایی که هیچ مشکل خاصی ندارد.

درمان: از آن جایی که مغز نوزادان در حال رشد است، به همین دلیل چند ثانیه هم نباید بدون اکسیژن باشند. بنابراین حتماً این شرایط را باید مورد توجه قرار دهید. پزشک می تواند علت زمینه ای آپنه خواب از جمله جریان هوا، مخاط و غیره را تشخیص دهد و درمان مناسب را به شما پیشنهاد کند. جراحی فقط در موارد خیلی شدید توصیه می گردد و معمولاً این مشکل را پزشکان بدون جراحی برطرف می کنند.

6. ژنتیک و اختلالات عصبی ماهیچه ای

ممکن است که نوزاد به دلیل ماهیچه ضعیف صورتش یا مسائل دیگری که ممکن است به دلیل اختلالات ژنتیکی مثل سندروم دان ایجاد شده باشد، خروپف کند. این شرایط می تواند عاملی برای بزرگ شدن زبان، بسته شدن بینی یا کوچک بودن فک گردد که همگی جریان هوا را دچار مشکل می کنند. برخی از اختلالات عصبی ماهیچه ای مثل دیستروفی عضلانی یا فلج مغزی هم می تواند ماهیچه زبان را شل کند و باعث گردد که زبان به سمت عقب برود و جریان هوا را مسدود کند.

علائم: نوزاد ممکن است علائم دیگر ژنتیکی یا اختلالات عصبی ماهیچه ای را داشته باشد. خروپف کردن به تنهایی نمی تواند علایم این اختلالات باشد.

درمان : معمولا هیچ درمانی برای این شرایط وجود ندارد اما والدین می توانند یاد بگیرند که با تمرین کردن و مراجعه به پزشک چگونه این شرایط را مدیریت کنند. ممکن است پزشک هر کدام از این شرایط ها را به طور موثر شناسایی کند. زمانی که نوزاد شما تحت درمان قرار بگیرد، احتمالا باید داروهایی را مصرف کند که مصرف آن ها در زمان معین شده بسیار حائز اهمیت است اما گاهی اوقات صدای خروپف کودک علامتی است که باید این مقاله را تا سرانجام مطالعه کنید و متوجه آنها شوید.

اگر صدا به دلیل خروپف نبود، چه؟

زمان هایی است که نوزادحالاتی شبیه به خروپف را دارد اما صدا از گلوی او می آید. به این شرایط استریدور می گویند که یک مفهوم پزشکی برای تنفس همراه با صدا است و می تواند دلایل زیر را به همراه داشته باشد:

نرمی حنجره و تفاوت آن با خروپف

استریدور معمولاً به دلیل نرمی حنجره اتفاق می افتد که در آن غضروف ها در قسمت فوقانی حنجره مشکل دارند و باعث لرزش بافت این ناحیه می شوند.

علائم: علامت اصلی نرمی حنجره، تنفس همراه با صدا و خر و پف با صدای بلند است که از گلو خارج می گردد و هنگام خواب آن را می شنوید. و همچنین ممکن است نوزاد هنگام تنفس و خروپف، خس خس سینه داشته باشد یا بعد از شیردهی و غذا خوردن سخت تر نفس بکشد. علت آن این است که نوزادان توانایی تنفسی پیشرفته ای ندارند و حنجره آن ها کمی بالاتر از گردن قرار گرفته است.

انقباض حنجره می تواند باعث ایجاد صدای تنفس هنگام غذا خوردن در نوزاد گردد. به یاد داشته باشید که این شرایط با خر و پف تفاوت دارد.

درمان: نرمی حنجره اغلب به خودی خود درمان می گردد و معمولا هیچ گونه دارویی برایش تجویز نمی کنند. اما ممکن است با مسائلی مثل رفلاکس معده تشدید پیدا کند و باعث التهاب غضروف حنجره گردد و تنفس را سخت تر کند. همچنین ممکن است با مسائلی مثل رفلاکس معده تشدید پیدا کند و باعث التهاب غضروف حنجره گردد و تنفس را سخت تر کند.

معمولاً پزشک رفلاکس را درمان می کند تا التهابات حنجره را نیز کاهش دهد و در موارد جدید تر جراحی های کوچکی هم انجام می گردد که بافت اضافه را جدا می کند و فضای بیشتری برای عبور هوا ایجاد می گردد.

چه زمانی به دلیل خروپف نوزاد را نزد پزشک ببریم ؟

اگر شرایط عنوان شده در ادامه این بخش را در نوزاد مشاهده کردید، حتما به پزشک مراجعه کنید:

- زمانی که تنفس نامنظم است

اگر کودک هنگام خروپف چند ثانیه تنفسش قطع می گردد، احتمالا اتفاق جدیدی در درون او رخ داده و نباید منتظر چیز دیگری باشید. اگر او حتی چند ثانیه نفس نکشد، تاثیر زیادی روی اعضای داخلی بدنش خواهد گذاشت و هر باید چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید.

- زمانی که کودک به طور مداوم خر و پف می کند

اگر نوزاد معمولاً خروپف کند و صدای تنفسش هنگام خواب احساس گردد، طبیعی است اما اگر هر زمان هنگام خواب این اتفاق بیفتد و هفته ها و ماه ها طول بکشد ، احتمالاً علامت یک مشکل زمینه ای باشد که باید به پزشک مراجعه گردد.

- زمانی که صدای خر و پف یا خس خس سینه بسیار تیز و یا بلند است

قطعاً اگر این صدا عجیب و غریب باشد، خودتان متوجه می شوید که شبیه به خر و پف معمولی نیست. خر و پف خیلی بلند برای یک نوزاد در این سن طبیعی نیست و حتماً باید به پزشک نشان داده گردد.

- زمانی که خروپف با خواب تداخل دارد

اگر خر و پف باعث بیدار ماندن نوزاد گردد، باعث می گردد که او از خواب خود لذت نبرد و احتمالاً باید به پزشک مراجعه کرد.

ترفند هایی برای کنترل خروپف نوزاد

در پاسخ به پیام های برخی از شما کاربران، مراحل پایه درمان را به شما معرفی می کنیم که با پیروی کردن از آن ها می توانید خر و پف کودک را کنترل کنید:

1. موقعیت خواب کودک را اصلاح کنید

بهترین کاری که می توانید انجام دهید، این است که شرایط را طوری فراهم کنید که نوزاد هنگام خواب پوزیشن صحیح داشته باشد. معمولا توصیه می گردد که افراد جوان برای جلوگیری از خر و پف به پهلو بخوابند اما معمولاً این پوزیشن برای کودک امن و راحت نیست پس هرگز آن را امتحان نکنید.

بهترین پوزیشن برای خواب نوزاد، خوابیدن به کمر است. زمانی که کودک دمر بخوابد، می تواند سر خودش را به یکی از جهت های چپ و راست بچرخاند و جریان هوا برایش راحت تر خواهد شد. سعی کنید چند وقت یکبار جهت سر او را عوض کنید.

2. آلرژن ها را از او دور کنید

تمیز نگه داشتن محیط برای جلوگیری از قرار دریافت نوزاد در معرض آلرژن ها، حساسیت، سرماخوردگی و دیگر مسائل تنفسی موثر هستند و در نتیجه خر و پف هم کمتر ایجاد می گردد پس سعی کنید فضای خواب کودک را تمیز نگه دارید.

3. در صورت خشک بودن هوا از دستگاه بخور استفاده کنید

هوای خشک شرایط تنفسی را دچار حساسیت بیشتری می کند. پس اگر هوای اتاق بیش از حد خشک است، از دستگاه های مرطوب کننده یا بخور استفاده کنید که سطح خوبی از رطوبت را برای تنفس راحت ایجاد می کند. شاید نتواند خر و پف را درمان کند اما قطعاً تنفس نوزاد راحت تر خواهد شد.

4. از قطره آب نمک یا باز کننده جریان هوا استفاده کنید

اگر بینی کودک شما گرفته است و این گرفتگی باعث خروپف شده است، بینی او را هر چه سریع تر تمیز کنید. برای تمیز کردن بینی می توانید از قطره های آب نمک در داروخانه ها استفاده کنید و همچنین می توانید سرنگ های باز کننده راه بینی که مخصوص نوزادان هستند را برای خارج کردن مخاط به کار بگیرید و در نتیجه راه بینی نوزاد تان باز می گردد و احتمالاً خر و پفش نیز بهبود پیدا خواهد کرد.

نماشو: نماشو، طراحی سایت، سئو، چاپ و طراحی گرافیکی را به ما بسپارید.

bestcanadatours.com: https://bestcanadatours.com، تور ارزان کانادا، ویزای تضمینی مولتی کانادا، ویزای مولتی 5 ساله کانادا

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 23 مرداد 1400 بروزرسانی: 24 مرداد 1400 گردآورنده: persinablog.ir شناسه مطلب: 6204

به "دلیل خروپف نوزادم چیه ؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دلیل خروپف نوزادم چیه ؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید