مغلطه ی مرد پوشالی (Strawman Fallacy) ، مغلطه به زبان آدمیزاد (208)

به گزارش پرسینا بلاگ، تعریف: مغلطه مرد پوشالی موقعی اتفاق می افتد که شخصی به جای پاسخ دادن به استدلال یا موضع واقعی طرف بحث، به معادل تحریف شده، بزرگنمایی شده یا سوءبرداشت شده از آن استدلال یا موضع پاسخ دهد.

مغلطه ی مرد پوشالی (Strawman Fallacy) ، مغلطه به زبان آدمیزاد (208)

معادل انگلیسی: Strawman Fallacy

معادل های جایگزین: مغلطه حمله به مرد پوشالی، مغلطه پهلوان پنبه

الگوی منطقی:

شخص 1 ادعای Y را مطرح می نماید.

شخص 2 ادعای شخص 1 را به شکلی تحریف شده بازگو می نماید.

شخص 2 به معادل تحریف شده ادعا حمله می نماید.

بنابراین ادعای Y غلط است.

مثال 1:

تد: فرگشت زیستی هم یه نظریه ست، هم یه حقیقت (Fact).

ادوین: مسخره ست! تو از کجا می تونی مطمئن باشی که ما از لجن کف حوض تکامل پیدا کردیم!

تد: شما حرف منو خیلی بد برداشت کردی. من ادعا نکردم ما از لجن کف حوض تکامل پیدا کردیم. برخلاف ریاضیات و منطق، پایه علم شواهد تجربیه. بنابراین برای این که چیزی حقیقت علمی حساب بشه، باید به طور تجربی ثابت شده باشه. شواهد تجربی که نشون می دن نظریه فرگشت حقیقت داره ردخور ندارن.

شرح: ادوین به دو شکل این استدلال را تحریف نموده است. 1) فرض را بر این گرفته که ما از لجن کف حوض تکامل پیدا نموده ایم (حالا لجن کف حوض چیست، خدا می داند) 2) فرض را بر این گرفته که حقیقت با اطمینان داشتن یکسان است.

مثال 2:

زبده: نظرت درباره خدای مسیحیان چیه؟

مایک: من به هیچ خدایی اعتقاد ندارم، من جمله خدای مسیحیان.

زبده: پس به نظر تو ما به طور تصادفی آفریده شدیم، طبیعت شانسی اینقدر ساختار منظمی پیدا نموده و کائتات خودش خودشو خلق کرد؟

شرح: مایک ادعا کرد که به هیچ خدایی اعتقاد ندارد. از این بیانیه می توانیم دو چیز را استنباط کنیم: 1) او خداباور نیست 2) او مسیحی، کاتولیک و یهودی معتقد نیست (و به طور کلی هر مذهبی که پیروانش را ملزوم می نماید به خدا اعتقاد داشته باشند). ولی از این بیانیه نمی توان استنباط کرد که همه ما تصادفی وارد جهان شدیم، طبیعت شانسی به وجود آمده و کائتات خودش خودش را خلق نموده است. ممکن است مایک به این چیزها اعتقاد نداشته باشد. شاید او بین تصادف و گزینش طبیعی تمایز قائل گردد. شاید در نظر او مفهوم طراحی (Design) مفهومی است که بر اساس ایده ذهنی ما از کائنات شکل گرفته است، شاید او بر اساس یافته های فیزیک مدرن شرحی برای نحوه به وجود آمدن کائنات داشته باشد، یا شاید او به دلیل ماوراءطبیعه دیگری برای آفرینش جهان اعتقاد داشته باشد. نظر او هرچه که باشد، برداشت زبده از حرفش بسیار پرت بود.

استثنا: گاهی اوقات طرف بحث دلش نمی خواهد معنای ضمنی موضع و استدلالش را واضح بیان کند برای همین شاید اگر وانمود کنید که منظور او را بد برداشت نموده اید، طرف مجبور می گردد در راستای برطرف کج فهمی شما منظور خودش را واضح تر بیان کند.

منابع:

Hurley, P. J. (2011). A Concise Introduction to Logic. Cengage Learning.

ترجمه ای از:

Logically Fallacious

نماشو: نماشو، طراحی سایت، سئو، چاپ و طراحی گرافیکی را به ما بسپارید.

bestcanadatours.com: https://bestcanadatours.com، تور ارزان کانادا، ویزای تضمینی مولتی کانادا، ویزای مولتی 5 ساله کانادا

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 23 مرداد 1400 بروزرسانی: 24 مرداد 1400 گردآورنده: persinablog.ir شناسه مطلب: 4587

به "مغلطه ی مرد پوشالی (Strawman Fallacy) ، مغلطه به زبان آدمیزاد (208)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مغلطه ی مرد پوشالی (Strawman Fallacy) ، مغلطه به زبان آدمیزاد (208)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید